Fysiska mötesplatser

dsc_0544

Nu erbjuder vi dig en fysisk mötesplats.
Det innebär att du har möjlighet att träffa andra
vuxna för att dela med dig av dina tankar kring  barns känslor/paranormala upplevelser. Mötena hålls av en gruppledare från Barnens Röst, de kan bidra med vägledning, övningar och redskap som kan hjälpa till att öka förståelsen för barns upplevelser och hur du som vuxen kan stötta barnet, samt hjälpa barnet att hitta ett sätt att själv ”stänga ner”, skydda sig själv och sin egna energi. Gruppledaren är ingen terapeut och sitter inte på alla svaren, men de delar med sig av sin kunskap och erfarenhet.

Men hur vet man då om det är paranormala upplevelser sitt barn har? Eller om det är omgivningen barnet tar in? Spelar det någon roll? Nej, det tycker inte vi…  Vi har fått många frågor från föräldrar och andra vuxna där de undrar hur de ska kunna stötta sina barn i det de upplever, när de själva känner att de inte har några svar?

Vi tänker så här, att när vi träffar andra och dela med oss så får vi nya insikter och svar. Vi kan alla svara utifrån vår egna erfarenhet. Och är det alltid ett svar vi är i behov av? Jag tror att bekräftelsen vi kan få genom att höra att andra har upplevt, gått igenom samma sak, kan vara lika viktig. Den bekräftelsen leder till att vi då vågar lyssna på våra egna känslor och tankar och kan bemöta våra barn utifrån dem. Då ger vi barnen känslan av trygghet, för vi är trygga i oss själva och våra känslor.

Jag ska ge er en liten kort berättelse som ni likväl kan få höra på ett möte/en träff. Så här kan ett känsligt barn uppleva det. Jag vill med detta belysa att det inte enbart handlar om att ”se spöken” eller andar, utan att det här påverkar barnen lika mycket om inte mer.

En dag efter skolan kom min grabb hem och berättade att han under en lektion plötsligt fick lust att börja gråta…. Han kände sig jätteledsen, sorgsen som han själv beskrev det… Han förstod inte varför, för han var inte ledsen… Lite senare fick han förklaringen, läraren som hade lektionen med dem, hade sorg, hen hade förlorat en nära anhörig och var jätteledsen….

Tack vare att jag nu i vuxen ålder har lärt mig att sortera ut vad som är mitt och vad som tillhör någon annan, kan jag nu prata med killarna om det och försöka göra dem medvetna om vad som tillhör de själva och vad som tillhör någon annan. Som förälder/vuxen är det inte alltid lätt att kunna sortera ut vad som är vad, eller förstå vad som händer med barnet. Det är känsloutbrott hit och dit och jag tror många kan känna igen sig i att det ibland verkar som om barnet själv inte förstår varför den mår/känner som den gör. Och hur ska den kunna göra det om det inte alltid handlar om dess egna känslor?

Jag har turen att ha andra vuxna runt mig som upplevt samma saker, att bolla tankar och funderingar med…. Det är ett sånt nätverket vi vill skapa för andra föräldrar…. Så de har någonstans att vända sig med sina tankar, funderingar eller bara ha någon att prata öppet med. Det behöver som sagt inte enbart handla om att deras barn ser andar eller får meddelanden från andevärlden…Inga historier är för ”små”, just det du delar med dig kanske hjälper din nya gruppkamrat och dess barn….

Det kommer dyka upp datum på de olika orterna när det kommer hållas ett första möte/ infoträff. Du anmäler dig genom att mejla till den gruppledaren som håller mötet i din ort. Så håll utkik på fb och här på bloggen!

 

Syfte med träffarna:

  • Att erbjuda en mötesplats för föräldrar och andra vuxna som möter barn med paranormala upplevelser.
  • Att få möjlighet att dela tankar och känslor.
  • Att få känna stöd av varandra.
  • Att vi får möjlighet att hitta egna svar och lösningar. Det finns inga givna svar.
  • Att vi får möjlighet att dela med oss av det som känns viktigt just idag
  • Känna gemenskap.

På de här orterna kommer ni ha möjlighet att anmäla er till att delta i mötena. För att anmäla sig hör ni av er till den gruppledare som finns på den ort ni vill gå till. Mer information om gruppledarna hittar du HärOm ni har allmänna frågor om mötesplatserna kan ni höra av er till barnensrostblogg@gmail.com  

Askersund/Åmmeberg  – Marie Kindberg, mariekindberg@hotmail.com

Växjö/Moheda – Nellie Andersson, nellieandersson14@gmail.com

Västerås – Eva Storgaard, vagaleva@live.se

Örebro – Elin Järnkvist, elinsmassage@hotmail.com

Stockholm/Farsta – Kim Bornholm, kim@kimsan.se

Grums – Linda Stål, stal.linda@outlook.com

Övertorneå- Anna-Lena Malmström, anna-l3na@hotmail.com

dsc_0543

Annonser