Bedstemor – gästblogg

Jag hade varit bortrest till Gamla byskolan i Fanthyttan i helgen för att engagera mig mer i föreningen Barnens Röst och bland annat lära mig mer om hur man kan hantera barn som kan ha paranormala upplevelser eller är rädda.

Under helgen fick vi deltagare även dela med oss av våra upplevelser och känslor som vi har haft som barn och även vad våra egna barn har varit med om, vilket var fantastiskt att få göra i grupp med likasinnade. Bara att få berätta för någon som lyssnar var mycket befriande.

Jag kom hem söndag kväll och var nöjd, men väldigt trött och jag hade saknat sonen.

Han vill gärna att någon ligger bredvid när han ska somna och denna kväll var det jag. Vi hade precis sagt god natt och släckt lampan när han sa:

hand-619735_1920

”Mamma, det är någon som drar mig i foten.” Jag blev lite förvånad och frågade först om han skojade med mig, vilket han inte gjorde. Han sa själv att han trodde att det var en ande. Eftersom han var så lugn och inte verkade besvärad så frågade jag om han trodde att det var någon som bara ville busa lite med honom, vilket jag själv hade känslan av, och han höll med. Vi bäddade ner honom på nytt och han somnade ganska snabbt.

Morgonen efter satt vi och åt gröt vid frukostbordet och sonen ville leka ”sten, sax och påse”. Vi körde några gånger, sedan sa jag att jag ville äta upp min gröt, så kunde vi leka lite mer efter det. Sonen vände sig åt stolen bredvid sig åt andra hållet istället och sa med ett leende: ”Då leker jag med anden istället!” och fortsatte glatt. Jag undrade vem det var han lekte med och han sa att det var min mormor, som vi kallar för bedstemor.

Sonen berättade då att det även var bedstemor som hade busat med honom kvällen innan och han sa att han ser henne lika tydligt som han ser mig. Jag blir varm i hjärtat när han pratar om bedstemor, då hon är mycket saknad i jordelivet.

 

Eva Storgaard

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s