2017 – Verksamhetsberättelse

Förra veckan hade vi års- och styrelsemöte, vi gick igenom det gångna året och  såg tillbaka på allt det som har hänt. Här kan ni läsa en sammanfattning av vad som hänt under året.

”Verksamhetsberättelse Barnens Röst 2017

Nu är det dags att lägga verksamhetsåret 2017 till handlingarna. Ett år som har varit händelserikt på många sätt. Mycket förändringar skedde.

Ett mål vi hade satt var att ha över 1000 likes på vår FB sida och i nuläget har vi 1039 stycken. Vi blev lite överraskade när vi insåg hur många som följer vår blogg, hela 1088 stycken är ni som följer oss där!

I januari hade vi vår första utbildning/kurs för de som ville engagera sig mer i föreningsarbetet. Av de som deltog är några nu gruppledare för mötesplatser/träffar runt om i landet. Dit vuxna och föräldrar kan gå, för att ha en plats där de kan dela med sig av sina upplevelser och prata om barns medialitet, men även får guidning, tips och övningar som de kan använda tillsammans med sina barn.

De fysiska mötesplatserna har, under 2017, som sagt öppnats på olika orter runt om i landet. Vi har haft fin respons och det är en härlig känsla när vi får se vad de här träffarna öppnar upp för, hur viktigt det är att få träffas för att prata, dela med sig och bolla tankar och idéer. Det märks även på de mail och telefonsamtal vi får, att det finns ett behov att få prata om sina barns upplevelser, men även om sina egna.

Under året har vi enligt vår arbetsplan arbetat aktivt för att sprida vårt syfte med föreningen vidare. Vi har bland annat varit på ”turné” tillsammans med Terry Evans, under hans storseanser. Där vi har haft en representant som stått vid ett informationsbord och fanns tillgänglig för frågor och prat. Något vi har fått en väldig fin respons på.

I maj var det dags för Inspirationsdagarna på Gamla Byskolan i Fanthyttan, där vi hade ett informationsbord och föreläsningar. Nya Inspirationsdagar är planerade i april 2018 och då kommer Nellie och Terry att ha en föreläsning om hur det är att växa upp som ”en vuxen i ett barns kropp”- Att vara ett barn som vet och kan saker det inte ”borde”.

I juli hade vi ett efterlängtat sommarläger! Skolan fylldes åter med härliga barn och föräldrar. Vi hade olika övningar för både föräldrarna och barnen. De äldre barnen hade bland annat meditation på schemat. De yngre fick övningar och aktiviteter mer anpassat för deras ålder. De vuxna hade Bergsmeditation ledd av Terry varje morgon, vilket var väldigt uppskattat. Vi hade en utedag, som gick i de olika elementens tecken. Prat om känslor, andar och kraftdjur varvades med mer kreativa aktiviteter som när barnen fick prova Vedic Art tillsammans med en duktig konstnär. Barnens behov styrde schemat.  En annan populär aktivitet var film- och myskvällen, där känslofilmen ”Insidan Ut” visades på ”bioduk”. Barn och vuxna satt ihopkrupna med filtar, kuddar och snacks. Kloka tankar delades intensivt efteråt. Nytt för detta året var att barnen tillsammans med föräldrar kunde boka in healing under veckan.

I augusti var det dags för vår familjedag och skolans trädgård fylldes med auktionssaker, lottstånd, chokladhjul och fiskedamm. Det fanns även möjligheter att boka tid hos en spådam, healing eller en skön ansiktsbehandling och tiderna gick åt som smör i solsken. Vårt mest eftertraktade ”auktionsobjekt” var Terry Evans, budgivningen om en privatsittning med Mr Evans gick intensivt till och en bestämd kvinna vann budet på en summa långt över våra förväntningar/förhoppningar. Det var en härlig och givande dag.

En ”nyhet” är att vi nu har ”Barnens sida” på vår blogg. På den sidan får barnen en chans att ställa frågor eller dela tankar och funderingar om andevärlden.

Under året så ändrades det om i vår styrelse, då vi under de första åren bara varit tre stycken, är vi i nuläget fyra och kommer snart att bli fem. Två stycken har klivit av från sina poster och fyra nya kommit in. Som sekreterare sitter nu Elodie Weiss och vår nya kassör heter Sophia Nydén. Nya in i styrelsen som ledamot är även Terry Evans och Linda Stål. Linda röstas in officiellt nu i februari 2018.

Vårt mål är fortfarande att kunna nå ut till fler och öka vårt antal medlemmar och mötesplatser. Stort Tack till alla er som har delat med er av era och era barns berättelser och upplevelser. Tack till er som följer oss på blogg och Facebook och delar vår sida vidare.

Vi är ENOMRT tacksamma för all den fina respons vi har fått under året och för allt stöd som ni har gett oss! Vi ser vi fram emot att få träffa både gamla och nya ansikten under 2018.

 

Barnens Röst Styrelse 2017

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s