En mammas tacksamhet..

Jag är mamma till tre pojkar, tre ganska lika grabbar men ändå så olika.De har alla tre samma föräldrar och fått samma fostran, men ändå har de så olika personligheter och tankar kring det mesta.

magikarp-1536179_640.png

Min äldsta grabb är en känslig kille, han har en stor empati, han är klok och hjälpsam och inkännande. Han tänker, mycket, på allt som man kan tänka på. Vi har delat så otroligt fina samtal och diskussioner. Eftersom vi båda gillar att vandra, både i skogen och i stadsmiljö då på jakt efter några nya Pokémon, så har många mil blivit avverkade tillsammans med långa samtal. Det är spännande att följa honom i hans tankegångar om världen, orättvisor och hans tankar kring döden och livet efter. Han kan fortfarande tycka det är lite otäckt när han känner närvaro och är mer bekväm i sin förmåga att kunna känna in och läsa av miljöer och människor. Han har börjat lära sig förstå vad som tillhör honom och vad som sänds ut av någon annan. Det är med stor glädje jag ser hur han mer och mer börjar lita på sin intuition.

Min mellersta grabb är en enorm kämpe, han är född med flertalet sjukdomar och svåra allergier. Sen han var tre månader, har hans liv kantats av sjukhusbesök, medicinering, sjukgymnastik och provtagningar. Aldrig en protest, aldrig ett klagomål.

20170722_173833Han älskar att arbeta med sin kropp och hjälper gärna till med utomhusarbete. Han älskar att lära sig hur saker och ting fungerar och är väldigt praktiskt lagd. Denna killen ger 100 procent på allt han gör.

Han är min hjälte och jag är så enormt tacksam för hans styrka och kämpaglöd. Han gör allt för alla andra och sätter sig själv i sista hand. Även om han tror på andar och liv efter döden och har haft ett fåtal upplevelser själv, så är det inte på samma sätt som sina bröder. Han ser mer praktiskt på livet, det är svårt att förklara, medan bröderna har en trygghet i att andevärlden finns och att de tar hand om dem, så är det ingen självklarhet för mellangrabben. Han är mer inåtagerande än sina syskon. Han talar inte gärna om sina känslor, till skillnad från sina bröder som högt och tydligt talar om när de anser sig blivit orättvist behandlade eller inte blivit sedda.

Mcropped-20161030_145444.jpgin yngsta spelevink, är en liten vilding. Även han är född med sjukdomar och allergier och har delat samma resa som mellanbrodern. Han har en stor integritet och har svårt att förstå när någon inte respekterar hans gränser. Han är sjövild, men samtidigt den mest gosigaste man kan tänka sig. Han har råkat ut för otaliga olyckor, en del som han inte borde ha klarat sig ur så lindrigt som han ändå har gjort. För den här grabben är andevärlden inget konstigt eller skrämmande längre. När klasskamrater pratade om spöken och gjorde det på det sätt som barn brukar göra, att de är vita, otäcka, hemska och vill skrämmas, så konstaterade han att ”Så är det inte alls, andarna ser ut som vi, bara att de kan se lite suddiga ut och de är oftast snälla, annars kan de behöva hjälp. Spöken är påhittade och finns inte.”  För det är så hans sanning ser ut. Hans planer för framtiden är att bli polis, de är hans största idoler, tillsammans med Birkan Tore. För änglar ligger honom varmt om hjärtat och det är de som han kommer jobba med säger han.

Mina killar är på intet sätt några fullkomliga barn, de bråkar, retas och slåss, precis som alla andra och när jag frågade dem en morgon, Varför, måste ni retas och bråka med varandra? Svaret jag fick var: För att vi är bröder…… och vi är vänner ändå….

De utmanar mig, var och en på sitt sätt, varje dag och tacksam är jag för det, för vad hade livet varit utan dem?

Annonser

2 reaktioner på ”En mammas tacksamhet..

  1. Vilken underbar berättelse ! Så underbart unikt var och starka personligheter! Och du som mor är fantastisk! Tack för att få ta del av fin berättelse! I Ljus och Kärlek och allt gott till er alla❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s