”How’s it workin’ for you?”

Ibland kommer jag på mig själv med att tvivla, vackla i min tro och mina övertygelser. Jag kanske inte har rätt, jag kanske lärde mig fel under min uppväxt, jag kanske måste förändras…Bloggbild Elodi nr 2

För inte så länge sedan sa någon till mig att man aldrig kan förvänta sig något av en annan person som man själv inte lever. Det fastnade hos mig, men egot fortsatte i samma spår. För visst är det så mycket enklare att bara följa ett gammalt mönster, köra på och låtsas som det regnar?

Men då kom jag att tänka på vad Dr. Phil (tv psykolog) nästan alltid frågar sina gäster: ”How’s it workin’ for you?” (”Hur funkar det här för dig?”) Där sätts man på pottan. Ja, hur går det egentligen med det ena eller andra? Hur påverkas andra människor av mina förväntningar och krav? Hur mår jag i det hela, inte minst ens nära och kära och förmodligen allra mest ens barn…

Varför är vi så övertygade om att vi alltid måste ha rätt? Vem har bestämt att jag är bäst, vackrast och smartast? Varför tar det emot att be om förlåtelse och erkänna för sig själv att man gjort fel? Skam och skuld är nog bidragande faktorer, men varifrån kommer dem?

Djupa tankar en sådan grå förmiddag…

Men så kommer jag på vad Dr. Phil föreslår som lösning i dilemmat, och det är följande, ner till roten, ärliga fråga till sig själv: ”What can I do to make this situation better?” (”Vad kan jag göra för att förbättra situationen?”). Där är nyckeln: VAD KAN JAG GÖRA? Där börjar det hårda arbetet, men tror du inte att det är värt varenda sekund?

Bloggbild Elodi

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s