Det är aldrig för sent…

Nu har vi snart  hållit på med föreningens arbete i 2 år!

Så många spännande möten med olika människor vi haft under den tiden!Riktiga möten med olika människor berikar verkligen föreningens arbete, det är därför vi så gärna vill vara med i vimlet och visa oss på seanser, spontankvällar och andra events.

20160611_133051

För mig är det numera helt naturligt att tro på andevärldens existens, så naturligt att jag alltsom oftast glömmer bort att det finns människor som absolut inte tror, eller de som absolut vill ha en logisk och bevisbar förklaring till att de sett eller märkt av andevärldens existens. Jag har också mött människor som blir arga när man pratar andliga ting. Ja, allas olika åsikter och troenden måste accepteras. Det är inte något mediums eller förenings sak att övertyga någon om något. Alla har sin fria vilja att ha sin egen tro. Och det är ju en av anledningarna till att föreningen finns.

Föreningens arbete riktar sig främst till föräldrar och andra vuxna som kommer i kontakt med barn som har paranormala upplevelser. Och det är främst dem som har besökt oss när vi har visat upp oss i de olika forumen. Men helt plötsligt ute på events och  när jag har jobbat ute med husreningar, haft healing och mediala konsultationer, har även andra människor med upplevelser börjat att träda fram. Det är vuxna människor som själva haft starka upplevelser i sin egen barndom, upplevelser som ingen har kunnat förklara för dem eller som det kanske inte ens varit tillåtet att prata om.

Jag träffade en kvinna som beskrev att hon haft en stark intuition som barn. Hon kunde känna på sig saker som handlade om hemsituationen långt innan hon kom hem från skolan på dagarna. Hon såg bilder av situationer som pågick hemma…under tiden hon var i skolan… och när hon kom hem kunde hon bekräfta att de stämde till punkt och pricka. Jag berättade för henne om mina intuitiva minnen från barndommen. De påminde väldigt mycket om hennes. Vi pratade om varför barn kan använda sin intuition på det viset. lock-2126207_640Det kan ju bero på att barnet oroar sig för något i hemmet…hur en förälder mår eller har det. Det kan vara för att barnet själv behöver checka av läget för att veta hur den själv ska bete sig när den kommer hem…ett sätt att skydda sin egen energi. Något väcktes i den kvinnan när hon kom underfund med varför hon gjort detta som barn.. hon blev rörd och berörd…hon hittade ett svar i sig själv som hon länge sökt efter. Bara genom att vi delade våra upplevelser med varandra och att de liknade varandra kunde vi spegla något i varandras berättelse. Och det kändes som det blev till en slags insikt som verkligen gick in på djupet hos henne och plötsigt fick hon kontakt med något som legat slumrande i hennes inre i många år. Igenkänningens magi blir ofta mäktig.

Jag träffade en annan kvinna på en husrening som också var väldigt öppen och intuitiv.Hon arbetade med människor och hade svårt att inte ta med sig arbetet hem. Hon hade en öppenhet som lockade till sig männsikor och hon berättade att det var väldigt vanligt att andra öppnade upp sig för henne och ville berätta om sina problem och få råd. Det hade resulterat i att hon var så öppen för andra männsikors känslor så hon kunde inte gå ut i en affär och handla utan att må dåligt. Oftast när hon kom hem så upplevde hon också en paranormal närvaro. Den där närvaron eskalerade och började kännas obehaglig. Det är då en husrenare kan vara till hjälp. När man ska försöka finna på vaddet är som känns…det kan vara så att man i sin öppenhet drar till sig andevärlden, det kan också vara så att ens egen öppenhet och intuition skapar fenomen som kan upplevas som andlig aktivitet. Det som var viktigt i det här fallet var att prata om hur man hushållar med sin egen energi och inte öppnar upp för andras energier i tid och otid. Eftersom det fanns barn i familjen var det aktuellt att överlämna Barnens rösts häfte med övningar och redskap för barn och vuxna. Övningarna där är granskade och godkända av en barnpsykolog. Vi i styrelsen har själva arbetat med de här övingarna. Det är övningar man kan göra med sitt barn om barnet upplever det paranormala eller är oroligt i allmänhet.

Den här mamman blev så glad för att finna ett sätt dels för sina barn, men även för sig själv för att hantera sin öppenhet och  få en annan förståelse för hur man själv kan begränsa den.Hon berättade också att hon alltid ,sedan hon själv var barn varit öppen och intuitiv, men att hon inte haft några redskap till att kunna hantera den öppenheten…eller någon vuxen att prata med. Hon bekräftade tacksamt att häftet skulle bli till en stor hjälp för henne att hantera de sakerna för sin egen del.

Så föreningens arbete är både långt och brett, och det riktar sig både vuxna som har känsliga barn, och till vuxna som själva har upplevt saker som barn och aldrig haft någon att prata med.

hand-505277_1920-1

För att citera delar av ett urdrag ur texten i Föreningens häfte:

” Vad förmedlar vi vuxna till barnen? Medvetet, omedvetet..Med våra ord, vårt kroppsspråk och med våra känslor.Det vikigaste är att den vuxne känner sig lugn, annars behöver den vuxne be om hjälp för sig själv.En orolig vuxen som försöker hjälpa ett oroligt barn kommer att smitta känslan oro, Vad den vuxne än säger och hur den än ser ut på utsidan.”

Så visst är det viktigt att vi vuxna lär oss att känna igen våra känslor och vad de kan betyda.

Det är aldrig för sent att börja arbeta med oss själva och det vi som barn har känt och det som vi känner här och nu.

Kan vi ta till oss det så hjälper vi ju barnen att förstå sig själva ännu bättre.

/ Marie

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s