Spökjakt med app

Jag vill börja med att tala om att det jag vill få fram med det här inlägget, är att något så oskyldigt som en mobilapp kan göra att barn drar till sig andar som kan upplevas som otäcka, för att de så gärna vill ha hjälp och känner att barnet är någon som de tror kan hjälpa dem. Jag menar inte att man ska förbjuda sina barn att använda appen, men man kan som vuxen vara lite mer uppmärksam. Det behöver givetvis inte betyda att bara för att barnet blir rädd, så är det en ande som skräms. Jag jämställer den här appen, som jag skriver om i inlägget, med anden i glaset och det är något jag själv aldrig har gjort och det får inte mina pojkar heller göra, precis av samma anledning som att jag inte vill att de ska hålla på med den här appen längre, de drar tills sig energier som inte är bra. Det här är min personliga åsikt och självklart gör man det som man själv känner är bäst. Sen vill jag vara tydlig med att den rening jag gjorde inte är något man ska försöka sig på själv, utan där behöver man ta hjälp från ett utbildat medium, om man känner att det finns behov av en rening.

Ni som har barn som är i skolåldern kanske känner igen att era barn följer flera olika apple-1869407_1920”Youtubers”. Det finns ett par, vars Youtube kanal har blivit väldigt populär bland barn, så också hos mina… Det senaste som de håller på med är att gå på ”spökjakt”. De åker till hemsökta hus tillsammans med några ”spökjägare” för att få kontakt. När de gör det använder de en app som gör att de kan höra andarna. Den här appen, eller i alla fall en liknande app kan lätt laddas ner av barnen själva, vilket väldigt många på mina barns skola gjorde. Den laddades även ner av mina killar och de började gå på spökjakt. Det här var något som jag inte var helt bekväm med, först tänkte jag att det var ganska så oskyldigt och det att det bara var på ”låtsas”. Men eftersom det fanns en viss tveksamhet hos mig, ville jag se om det kunde vara ”på riktigt”, så jag bad mina pojkar starta appen för att se om det var någon som ville ”prata”….  Först kom den vanliga metalliska datorrösten och sa saker som ”skogen”, ”inte”, ”bra”, ”kallt”…. Nej, sa jag till mina killar, det här är inte på riktigt…

Innan jag fortsätter ska jag berätta att när man har hört den här rösten så kommer det en textremsa där man kan se vad ”anden” har sagt…. För det hörs väldigt otydligt.

När jag hade sagt till killarna att den inte är på riktigt, utan bara en påhittad app, hördes en tydlig barnröst, som säger ”Förlåt”, min yngsta spärrar upp ögonen och säger Mamma! Det är ju den busiga flickan! Ingen textremsa dök upp när flickan talade…  ( Med den busiga flickan, menar han en flicka som har skrämt honom ordentligt en gång tidigare, det inlägget hittar ni Här) Nu tänker inte jag säga att appen är äkta, men inte heller att den är fejk…. Jag tror inte appen i sig, fungerar som det påstås… Jag tror inte att det är en ande som talar, utan det är appen. Däremot tror jag att andarna kan se sin chans till att kommunicera och om du är öppen och mottaglig för andevärlden så kan du attrahera andar genom att du öppna upp för det, när du använder appen. Mina grabbar är känsliga och känner lätt in saker och känslor både från andevärlden och omgivningen. Och härom natten fick vi ”bevis” på vad de här spökjakterna kan leda till….home-431331_1920

En av mina grabbar hade varit och gått på spökjakt med sina kompisar. Även om min grabb har känt ett motstånd till de här rundorna så har han inte velat säga nej. En diskussion vi har haft flera gånger, men det är inte alltid så lätt att säga nej i en grupp… Så han hade följt med och just den här spökrundan hade min grabb inte tyckt var så rolig för han gillade inte när de andra hittade på att de sett en massa olika aktiviteter, det blev inte ”på riktigt” sa han. När min son gick och la sig den kvällen var han  glad och nöjd, så det som hände sen var ingen av oss förberedd på… Mitt i natten kom han nedspringande i panik och säger: ”Jag VÄGRAR gå in på mitt rum igen, jag kommer ALDRIG mer att sova där inne!”  Han säger att det står flera stycken runt hans säng och de lämnar inte honom ifred trots att han säger till dem. Jag följde med honom upp…. och jag kan bara säga att: Nej, där inne hade inte jag heller velat sova, energin var väldigt intensiv och ”stimmig” …. mycket på alla håll och kanter. Jag stannade i rummet för att se om jag kunde få kontakt med dem som var där. Smack sa det så hade jag flera stycken som ville prata och ha hjälp, plus att det var flera som varit där för att hjälpa min grabb och skydda honom. Så det var många… Jag fick rensa bäst jag kunde, men helt lugnt blev det inte… Det var för många och klockan var alldeles för mycket för att ta sig an det arbetet… (Åter igen är detta inget man ska göra själv utan kunskap och utbildning.)

När jag går ut från hans rum hör jag minstingen säga till sin bror…. Du kan sova inne hos mig… jag har redan talat om för mina att de inte får störa dig….

20140519_155434 (4)

// Nellie

Annonser

4 reaktioner på ”Spökjakt med app

 1. Tack Nellie Bra läsning ! Något att ta upp med barnbarnen .Ha det fint ! Kram ,Anneli

  Skickat från min iPhone

  Gilla

 2. Tack för att du gjorde mig uppmärksam på denna app. Jag visste inte att det fanns någon sådan. Jag jobbar som pedagog i skolan och ibland dyker det upp appar och lekar som jag definitivt inte tycker att barn ska hålla på med. Kan hålla med om att det här kan jämställas med ”Anden i glaset”. Eftersom jag även är utbildad som medium så vet jag att det kan ställa till det för barnen.

  Gilla

  1. Tack så mycket Susanne!
   Precis det här ville jag uppnå med inlägget 🙂 Att man ska bli medveten om att den finns och jag tycker det är fint och jättebra att du tar det till dig som pedagog! Ni utgör en viktig och stor del av barnens liv. Tack! ❤
   // Nellie

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s