Nu är vi igång!

handinhand 2Vi i barnens röst, tycker det är dags att våra barn får en röst, att de får höras och synas när det gäller andliga eller paranormala upplevelser, vilket namn man än nu vill ge det.

Idag får man knappt nämna att barn har upplevelser av detta slag, men överallt finns det barn som är vidöppna och tar in känslor och kontakt från andevärlden och de här barnen har inte en aning om vad det är som händer, varför eller var det kommer ifrån. De kan ha föräldrar som inte själva förstår och vet inte hur de ska hjälpa sina barn, barnen kanske tystas ner, blir tillsagda att de bara har livlig fantasi. De här barnen, de växer upp med att tvivla på sig själva, deras sanning trycks bort och de blir någon som de inte är, en viktig bit av dem försvinner och den kommer fattas när de ska bli hela som vuxna, de kommer söka, överallt, utan att veta vad det är som saknas. De kommer inte känna sig hela förrän de får vara allt som de är.

Det vi vill är att vi nu öppnar upp möjligheten för dessa barn, deras föräldrar och andra vuxna att få stöd genom en plats där de kan se att de inte är ensamma, få tips och hjälp hur de ska bemöta barn när de berättar vad de ser eller känner. Att få hjälp med att sortera ut vad det är som händer med barnet, om det är en andekontakt eller är det något annat som barnet plockar upp. Att kunna ge barnet ett erkännande att det den berättar är sant, att vi förstår och kan ge barnet en förklaring på att det inte är farligt eller otäckt. Att kunna ta bort rädslan som barnet känner och få dem att känna att det är okej att se och känna det de upplever.

Just det att bekräfta barnet tycker vi är viktigt, att lyssna och bekräfta, tänk vilken lättnad för de här barnen att få höra att det inte är något fel på dem eller att de hittar på, när de säger sanningen. Och hur underbart vore det inte om de skulle få växa upp med känslan av att vara en naturlig del av andevärlden, tänk vad det skulle göra för framtiden.

Det är inte bara andekontakt som de här barnen är känsliga för, de plockar upp känslor från alla runt omkring dem och får de inte någon förklaring tar de på sig dessa känslor, gör dem till sitt ansvar. Att tex mamma är ledsen tar man på sig, att fröken är arg, beror på mig osv… De behöver hjälp med att förstå så de kan fortsätta vara trygga, utan ansvar för någon annans känslor. Jag har varit ett av de här barnen så jag vet hur det är, hur det känns att kännas sig annorlunda, att inte förstå var alla de här känslorna kommer ifrån, det tog mig många år, tuffa år, innan jag började förstå och det vill jag inte att fler barn ska behöva göra, därför är vi en grupp som har bildat en organisation som ska finnas där för de här barnen och för vuxna som inte vet vart de ska vända sig för att hjälpa sina barn. Det är dags att våra barns röster blir hörda och att vi vuxna börjar lyssna till dem…..

Annonser

9 reaktioner på ”Nu är vi igång!

 1. Jag är en mamma som saknar helt medial förmåga men misstänker att min ena dotter är öppen som det heter.
  Eftersom jag är väldigt imponerad av det mediala så trodde jag fr början på min dotter men kunde inte vara så bra stöd till henne som jag skulle vilja vara.
  Fick hjälp av en underbar tjej privat och öven sökte svar hos barnens röst (fantastisk org. måste jag säga) och fick svar på många frågor och framförallt flera goda råd om hur jag ska hantera det i framtiden och se till att min dotter mår bra.
  Otroligt bra känsla att prata med en annan manma och utbyta erfarenheter och framförallt förstå mer hur allting fungerar.
  Efter samtalet kände jag mig starkare och säkrare och är så tacksam för att få kontakt med N på barnens röst.
  Stort tack och lycka till. Tur att ni finns!

  Gilla

 2. Hej,

  Min 6-åriga son Hugo har under flera år sagt saker som sedan inträffat. Här är några exempel:
  Jag skulle ringa till den familj som tagit över våra katter för att höra hur det var med dom. Innan samtalet så berättade Hugo att vår ena katt hade dött. När jag ringde så berättade hon att honkatten gått bort för några veckor sen. Hugo hade även berättat att hon dog under en soffa och inte kunde andas. Det visade sig att hon hade hittats under deras soffa och fått akut bronkit.

  När jag väntade barn så berättade Hugo att det var två flickor i magen. Vi trodde förstås att han skämtade, men när vi någon månad senare var på
  Ultraljud fick vi det bekräftat – ni väntar tvillingflickor!

  För några år sen frågade han mig om jag och hans pappa skulle skilja oss. Jag svarade att vi inte skulle skilja oss, men då sa han att jag kommer flytta till ett grått hus med en grotta. För drygt ett år sen hände tråkiga saker i vårt förhållande som ledde till att jag lämnade min fd man och tänka sig…nu bor jag i ett grått hus med en källare (grotta?).

  Jag frågade Hugo hur han får all den här informationen och han svarade att han får ”bilder i hjärnan” som han uttryckte det.

  Jag skulle gärna vilja ta reda på hur jag vidare kan hjälpa min son, han verkar ju få information om saker som ska hända och det vore intressant att veta hur och varför han får denna informationen?

  Tack på förhand!
  Mvh Anna Thelenius

  Gilla

  1. Hejsan Anna!
   Jag ber om ursäkt för att svaret har dröjt! Vi har haft tekniska problem.
   Jag undrar om vi kan få lägga ut din berättelse som ett inlägg här på bloggen? Så att det kommer ut till fler, för att vi känner att många skulle bli hjälpta av att läsa din berättelse bara genom att man ser att man inte är ensam i sin situation.

   Vi kan inte svara på varför din son får det här till sig, men jag ska föra frågan vidare till våra ”experter” och sen återkommer jag med deras svar.
   Sen tycker vi att gör det du kan för att hjälpassa och stötta din son, genom att lyssna och bekräfta!

   Tack för din berättelse, jag hoppas du vill dela med dig av den på bloggen ☺

   Varma hälsningar Barnens röst

   Gilla

 3. Min son ser spöken hela tiden och är väldigt rädd. Jag har försökt att hjälpa honom på alla möjliga vis. Ibland spontanöppnar han portaler vilket skrämmer honom extra mycket…skulle verkligen behöva hjälp…
  Hans rädsla börjar verkligen bli ett stort problem…
  Han känner att han inte vågar vara ensam hemma.

  Gillad av 1 person

  1. Hejsan Katarina!
   Ursäkta det sena svaret..
   När mina barn har varit rädda har jag bett dem berätta om det de upplevt och vad det var som skrämde dem så mycket, varför det skämde dem och vad det var som gjorde dem så rädda. Att kunna sätta ord på sina känslor och upplevelser har hjälpt dem att bli lugna och mindre rädda. Vi vill gärna tipsa dig om ett event som kommer hållas på gamla Byskolan i Fanthyttan den 24-25 oktober, där kommer Marie Kenny-Levick, som är barnpsykolog, hålla föredrag om just det här med hur man hanterar sina upplevelser. Eventet är kostnadsfritt och det är öppet hus, vi kommer också hålla föredrag och presentera oss. Gå in på http://creativexperiences.se/ för att läsa mer om eventet.
   Med vänliga hälsningar Barnens röst

   Gilla

  2. Hej Katarina.
   Hur gammal är din son? Ser du också spöken?
   Jag har en 8-årig dotter som ser mer än mig.
   Vi har en ramsa som vi kör på kvällen men den går att använda vart som helst.Det är bara byta ut orden till stället man är på.
   Den går så här: I sängen är jag trygg, i sängen är jag säker. Här kan jag sova skönt hela natten och änglarna vakar övet mig.
   Jag lägger också en skyddande bubbla av vitt ljus runt henne. Nu är eet länge sedan hon hade sina syner på natten.
   Om din son är runt hennes ålder kan han nog lära sig skydda sig själv. Andning är också bra att kunna kontrolera. Du kan också be era skyddsänglar om hjälp.
   ljus och kärlek till er.
   Mvh: Anette

   Gilla

   1. Hej Anette,

    Vilken fin metod du använder för att hantera din dotters rädsla. Har du kommit på iden och versen själv? Den ska jag komma ihåg. Hoppas vi hör mer från Katarina om detta har varit till någon hjälp.

    Mvh,
    Barnens röst /Anders

    Gilla

 4. Mitt barns tidigare liv är ett Tv program som kan ses på Tv 4 Fakta. Det sänds kl 20 torsdagar Det kan även ses på Tv 4 play på datorn om man missat det på TV. Det är mycket intressant för det handlar om barn som minns sina tidigare liv och hur de dog.
  Jag tycker att det är kanske något att ta upp här i Barnens röst, att utbyta meningar om. Det finns många som har minnen av sådant som är svårt att förstå. Det kan vara rädslor och fobier, som kanske grundar sig i traumatiska händelser från tidigare liv. Av olika anledningar har det inte varit tillåtet att tala om sådan sak.
  Det är kanske inte så konstigt att många barn kommer ihåg tidigare liv, de har nyligen kommit hit och är fortfarande öppna för andevärlden. Inte heller att de ser och upplever det vi kallar spöken och fantasi vänner. Det är deras verklighet och den finns. Naturligtvis blir de ibland rädda när de står i på gränsen mellan dessa två världar. Den andliga som de lämnar, för att åter anpassa sig in här i den fysiska.
  Det beror då mycket på oss föräldrar hur vi bemöter våra barn när de berättar om sina upplevelser. Det kan finnas problem, om föräldrarna är rädda för det, vilket ofta grundar sig i deras uppväxt. De kanske själv såg och upplevde saker också, men blev idiotförklarade och nertystade. Naturligtvis vill de inte att deras barn skall vara sådana.
  Men man kan nog numera se positivt det, för det är numera inte samma häxjakt på det andliga. Det har lossats lite på snaran. Tack och lov.
  Jag kommer själv ihåg lite olika frekvenser från händelser som jag vet aldrig hänt mig i detta livet. Alla mina barn och barnbarn har sett och upplevt, det som vi kallar spökerier.
  Men det är lika naturligt för dem som ett vanligt regnväder, det bara hör till så att säga.
  Ja det var lite från mig.

  Maj−Britt Klasson

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s